Skip links

Bröllopsfoto pris
2023

Bröllop är en av de viktigaste dagarna i livet och det är därför viktigt att fånga alla minnen på bild. En bröllopsfotograf är den person som har den svåra uppgiften att fånga alla dessa bröllopsfoton på ett fantastiskt sätt. Men vad kostar det att anlita en bröllopsfotograf och vad bör man tänka på när man anlitar en bröllopsfotograf?

Innehållsförteckning

Vilka kostnader ingår i bröllopsfoto?

Startavgift

Startavgiften för bröllopsfoto kan variera beroende på fotografen och deras paket och tjänster. Generellt sett kan en startavgift för bröllopsfoto ligga någonstans mellan 3000 till 8000 kronor. Detta är oftast den grundläggande avgiften som täcker fotografens närvaro på bröllopet och fotograferingstiden under en viss tid, vanligtvis några timmar.

En del bröllopsfotografer har en minimigräns för den tid de tar sig an uppdraget, vanligtvis runt 3 timmar. Det är viktigt att sätta tydliga tider och följa avtalet. Detta hjälper inte bara fotografen att planera sitt schema, utan det är också till er fördel då kostnaderna annars kan öka oväntat.

Genom att ha tydliga avtalade tider vet både ni och fotografen när fotograferingen ska börja och sluta, vilket ger en bättre planering av bröllopsdagen. Detta kan minska risken för att fotograferingen drar ut på tiden och därmed undvika extra kostnader om fotografen behöver stanna längre än det ursprungliga avtalet.

Tidsbegränsning

Antal bilder

Vid bröllopsfotografering inkluderas vanligtvis ett förutbestämt antal bilder i det erbjudna paketet. Om ni önskar ha fler bilder än vad som ingår i paketet kan det finnas extra kostnader för det.

Det är viktigt att vara medveten om detta när ni väljer ert fotograferingspaket. Om ni vill ha en omfattande dokumentation av er bröllopsdag och fler bilder än vad som erbjuds i det grundläggande paketet, bör ni diskutera detta med fotografen på förhand. Fotografen kan då ge er information om eventuella tilläggskostnader för att inkludera fler bilder eller erbjuda alternativa paket som passar era specifika behov och önskemål.

Tryckta bilder och bröllopsalbum är exempel på tilläggstjänster som sällan ingår i det grundläggande bröllopspaketet. Om ni önskar ha dessa tryckta minnen av er bröllopsdag kan det finnas extra kostnader för att inkludera dem.

Likaså kan en bröllopsfilm, en video av er stora dag, vara en ytterligare tjänst som inte ingår i det vanliga bröllopspaketet. Om ni vill ha en professionell videograf för att dokumentera ert bröllop på film kan det också innebära extra kostnader.

Andra oförutsedda kostnader kan inkludera reseersättning om bröllopet äger rum på en plats utanför fotografens hemort. Det kan tillkomma kostnader för resa och eventuellt logi för fotografen.

Vidare kan redigering och efterarbete vara en viktig del av fotograferingsprocessen som inte alltid ingår i det ursprungliga priset. Fotografen kan behöva tid för att redigera och behandla bilderna för att säkerställa bästa kvalitet, och detta arbete kan också påverka kostnaden.

Tilläggstjänster

Att tänka på när du väljer bröllopsfotograf

Som tidigare nämnts kan priserna variera betydligt bland bröllopsfotografer. Det är viktigt att du har en klar och tydlig förståelse för alla kostnader och vad som ingår i det totala priset, så att du inte blir överraskad av oväntade avgifter senare.

När du får en offert från bröllopsfotografen bör du noga granska vad som inkluderas i priset. Fråga om det finns några tilläggskostnader för extra tjänster eller produkter, som tryckta bilder, bröllopsalbum eller övertid för fotografering. På så sätt kan du skapa en realistisk budget för bröllopsfotograferingen och undvika att överskrida dina ekonomiska gränser.

Kom också ihåg att be om skriftliga kontrakt eller avtal som tydligt specificerar alla detaljer om priset och de avtalade tjänsterna. Detta kommer att skydda både dig och fotografen och säkerställa att ni är överens om alla villkor innan fotograferingsdagen.

1. Pris!

ABOUT US

2. Erfarenhet

Genom att titta på deras tidigare arbete kan du bedöma om deras stil, kreativitet och tekniska färdigheter matchar dina förväntningar. Om du exempelvis önskar romantiska och mjuka bilder, leta efter en fotograf som har bevisad erfarenhet inom den typen av fotografi. Å andra sidan, om du föredrar en mer modern och konstnärlig stil, se till att fotografen har visat prov på sådana bilder i sin portfölj.

Erfarenhet är ofta ett tecken på att fotografen har kunskap och expertis för att hantera olika situationer under bröllopsdagen, såsom att fånga speciella ögonblick och hantera olika ljusförhållanden. Genom att välja en erfaren bröllopsfotograf ökar du chanserna för att få högkvalitativa och minnesvärda bilder från er stora dag.

Visste du att...

George Eastman, grundaren av Kodak, spelade en betydande roll i populariseringen av bröllopsfotografering. Kodak introducerade de första enkla kamerorna som var mer tillgängliga för allmänheten, vilket gjorde det möjligt för fler människor att dokumentera sina bröllop.

3. Kommunikation

En bra bröllopsfotograf kommer att lyssna uppmärksamt på dina önskemål och förstå den vision du har för ditt bröllop. Genom att ha en tydlig och öppen dialog kan ni tillsammans planera och skapa en fotograferingsupplevelse som passar just er och fångar de känslor och ögonblick ni vill ha för alltid.

Kommunikationen bör också omfatta praktiska detaljer som datum, tidsschema och platser för fotograferingen. Det är viktigt att fotografen har all nödvändig information för att kunna planera sin arbetsdag på bästa sätt och säkerställa att inget viktigt ögonblick missas.

När du väljer en bröllopsfotograf är det värdefullt att be om referenser från vänner och familj för att få rekommendationer om bra fotografer. Deras erfarenheter kan ge dig värdefull insikt och hjälpa dig att hitta en pålitlig och kompetent fotograf.

Du kan också läsa recensioner och omdömen från andra par som tidigare har anlitat fotografen. Genom att läsa vad andra har att säga om deras arbete och kundnöjdhet kan du få en klarare uppfattning om fotografens arbetssätt och kvalitet på deras bilder. Detta ger dig en fördelaktig möjlighet att bedöma om fotografen möter dina förväntningar och behov.

4. Referenser

Lycka till med ert bröllop!

FAQ

 I våra bröllopsfotograferingspaket inkluderar vi vanligtvis fotografering under bröllopsceremonin, porträttfotografering, och fånga speciella ögonblick under festen. Vi erbjuder också olika tillval, som tryckta bilder, bröllopsalbum och förlovningsfotografering. Allt detta diskuteras och klargörs i avtalet.

Priset för bröllopsfotografering varierar beroende på olika faktorer som tid, plats, fotograferingens omfattning och fotografens erfarenhet. Normalt sett ligger våra olika paket mellan 10 000 - 30 000 kr. Kontakta oss för att få en skräddarsydd offert för just ert bröllop.

Efter bröllopet går vi igenom och redigerar bilderna för att ge er de bästa resultatet. Leveranstiden varierar beroende på arbetsbelastning, men vi strävar alltid efter att leverera bilderna inom några veckor efter ert bröllop.

Vi rekommenderar alltid en första träff för att lära känna varandra och diskutera era visioner och önskemål för bröllopsfotograferingen. Vi är glada att besvara alla era frågor och hjälpa er att planera den perfekta fotograferingsupplevelsen för ert bröllop.

This website uses cookies to improve your web experience.